İyilik Gemisi Somali yolunda

16 Eylül 2020 Çarşamba

Kızılay’ın insani yardım projesi kapsamında Nora olarak Somali’ye gidecek olan 10000 tonluk şeker ve un yüklemesi organizasyonu için gerekli teyitleri aldık ve hazırlıklara hızla başladık. Bu organizasyon için kiraladığımız 17800 tonluk gemiyi 10 Ağustos tarihinde Derince Limanında yüklemeye hazır hale getirdik ve vakit kaybetmeden operasyona startı verdik.


Detaylara inecek olursak; proje kapsamında Kırıkkale ve Kastamonu’dan  5000ton un (200.000 çuval) ve 5000ton şeker (100.000 çuval) ‘in Derince limanına sevkiyatına başlandı ve toplam 409 tır 20 günlük süreçte yükleme başarı ile tamamlandı.  Bunun yanı sıra, “shipper’s own” konteynerlerde diğer hayır kuruluşlarının da yükleri de gemimize kabul edilmiş ve Mogadishu’ya gitmek üzere gemi bordasına yüklenmiştir. Özverili çalışmamız sonucunda gemi sorunsuz bir şekilde 30.08.2014 tarihinde Derince Limanından kalkışı gerçekleştirmiştir. Ticari bir amacı olmayan bu yüklemede un ve şekerin yanı sıra okul inşaatı için gerekli malzemeler, çocuk kıyafetleri, çocuklar için kitaplar ve birçok çeşitli yardım malzemesi gönderilmek üzere başarı yüklemesi gerçekleştirilmiştir. 
 
Tahmini transit süresinin 17-18 gün olarak öngörüldüğü Derince – Mogadishu seferi herhangi bir limana uğrak yapmamak üzere yola çıktı, yüksek korsan saldırısı ihtimali olan Aden Körfezi dolaylarında Türk donanmasına ait bir fırkateyn gemimize eskortluk yapmak üzere sefere dahil oldu.
 
İyilik Gemisi 17 Eylül tarihinde Mogadishu’ya varış yapmış ve boşaltma limanındaki tüm vinç ve insan gücü organizasyonu firmamız tarafından ayarlanmıştır. Firmamızın CEO’su Yakup Akın boşaltma organizasyonunu bizzat liman sahasında yönetmiştir. Boşaltma işlemleri 15 gün sürmüş ve tüm insani yardım malzemeleri başarıyla teslim edilmiştir...